YOutube abone ol

Bursa engelleri müzik ile kaldırdı

Bursa Osmangazi Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu'nda eğitim gören spastik engelli Şükrü Keskin, hayatındaki olumsuzlukları müzik ile aşıyor.

Bebekken sarılık geçirmesi sonucu spastik engele yakalanan 40 yaşındaki Şükrü Keskin, Osmangazi Belediyesi'nin Türk Halk Müziği Topluluğu'na katılarak eğitim aldı. Engelinin hayatına engel olmaması için müziğe başladığını belirten Keskin, "Önceden yürüyemiyor, konuşamıyor ve ellerimi kullanamıyordum. Hayatımı idame ettirecek bir yöntem bulmam gerekiyordu. Bu sebeple yaklaşık 5 sene önce Türk Halk Müziği Topluluğu'na katıldım. Benim burada olmamın bir nedeni var. O da engelli kardeşlerime örnek olup, toplumdaki normal bireylere engellilerin yaşadığı zorlukları anlatmak. Hayatımdaki birçok zorluğa ve engele aldırış etmeden kendimi müziğin akışına bırakıyorum" dedi.


"MÜZİK, EKSİK KALAN PARÇALARIMI TAMAMLADI"

Engelli bireylerin toplumda sağlıklı kişiler gibi yerinin olduğunu hatırlatan Şükrü Keskin, "Engelli korolarında yer almaktansa normal bireylerin olduğu koroda bulunmak istedim. Çünkü engelliler arasında pozitif ayrımcılık çoğu zaman yanlış anlaşılabiliyor. Her birey topluma ayak uydurmak zorunda.

Engellilerin sağlıklı kişilerle aynı platformda, aynı etkinlikte ve aynı sahnede olabileceğini herkese göstermek istiyorum. Müzik, hem fiziki hem de ruhsal yönden eksik kalan parçalarımı tamamladı. En büyük avantajım rahat konuşmaya başladım. Doktorların 'yürümen imkansız' sözüne inat geleceğe umut dolu adımlar attım. Tüm engellilerin müzik ve toplumsal hayatla engelini aşmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu eğitmeni Erdem Usanmaz ise engelli bireyleri topluma kazandırmak adına çalışmalar düzenleyeceklerini ifade ederek, "Şükrü, ilk geldiğinde yürüme güçlüğü çekiyor, yemek bile yiyemiyordu. Uzun süre ayakta duramadığı için çalışmalarımıza oturarak katılıyordu. Şimdi bir buçuk saat süren konserlerimizi arkadaşlarıyla birlikte ayakta tamamlıyor. Engellilerin en büyük amacı toplum içinde 'biz de yaşıyoruz' diyebilmektir. Şükrü, bunu bizlere en iyi şekilde gösteriyor. Kabiliyeti çok yüksek ve mükemmel bir müzik kulağı var. Şükrü gibi engelli bireylerimize kapımız her zaman açık" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar